Comenzi MemoServ

Daca vrei sa intri imediat pe chat, apasa alege nickname. Chat Romania IRC iti propune mai multe variante de a intra pe chat-ul nostru: chat kiwi, chat mibbit sau chat mobil

Comenzi MemoServ Romania

Ce este MemoServ? MemoServ este o comanda utilitara ce permite utilizatorilor IRC pentru a trimite mesaje scurte către alţi utilizatori IRC, dacă acestea sunt online la timp sau nu, sau la toti userii de pe canale (*). Atât expeditorului cat si porecla sau canalul ţintă trebuie să fie înregistrate în scopul de a trimite un memo. MemoServ este, în principiu e-mail de IRC. Puteţi trimite mesaje la utilizatorii care sunt online sau offline si vor primi în continuare mesajul cu condiţia ca limita lor la mesaje sa fie setata nelimitat. Mulţi oameni folosesc acest instrument pentru a face pe oameni conştienţi de evenimente urgente sau alte informaţii care trebuie sa ajunga la ei. În cazul în care sunt offline, ei vor primi memo iar cand vor reveni online le pot citi imediat. Memorandumuri-le canalului pot fi citite, în mod implicit, de către oricine cu acees zece sau mai mult. Dacă doriţi să schimbaţi nivelul de la care puteţi citi notele pentru canalul tau, va trebui să configuraţi opţiunea prin utilizarea / cs levels care este explicat într-o altă secţiune a acestei pagini.


Send

Opţiunea Trimite este inima MemoServ. Acesta vă permite să trimiteţi memorandumuri pentru alţi utilizatori şi canale. Pentru a trimite un memorandum cu succes la un alt utilizator, porecla utilizatorului trebuie să fie înregistrata. Majoritatea utilizatorilor nu schimba nimic la setările implicite. Pentru a trimite un memorandum la alt utilizator, trebuie să tastaţi: /ms send porecla mesajul
Exemplu: /ms send Wizzard Citeste acest memo.
Dacă doriti sa trimiteti o notă pe canal, trebuie să tastaţi: /ms send #canalulmeu mesajul tau
Exemplu: Poate ati vrut să trimiteti un memorandum pentru un IRCop cu privire la o problemă ce trebuie rezolvată si aveţi nevoie de răspuns. În cazul în care ati ales un IRCop cu porecla Wizzard, trebuie să tastaţi:
/ms send Wizzard Nick123 a furat nick-ul unui prieten, ma puteti ajuta ?
În mod similar, dacă ai vrut să trimiti pe canal memo # OperHelp cu o intrebare, trebuie să tastaţi:
/ms send #Operhelp Nick123 a furat nick-ul unui prieten, ma puteti ajuta?

Cancel

Comanda Cancel poate fi folosita pentru a anula notele pe care dvs le-ati trimis recent, în cazul în care aceste mesaje au fost greşeli sau problema a fost rezolvată. Singura modalitate de Cancel ar funcţiona dacă memo nu a fost citit. Puteţi anula memo-uri altor utilizatori, precum şi canale. Pentru a anula un memoriu, trebuie să tastaţi:
/ms cancel porecla sau /ms cancel #canalulmeu

List

Lista de opţiune vă permite să vedeţi toate aceste note, sub forma unei liste. Puteţi alege sa se listeze memorandumurile noi, necitite sau toate notele pe care le-aţi primit. Pentru a vizualiza lista de note:
/ms list new
Nu contează dacă nu doriţi să vizualizaţi notele din lista. Dacă nu, se exclude şi MemoServ va lista toate notele tale. Dacă nu aveţi memo-uri noi, veţi primi o notificare de la MemoServ spunând "Nu aveţi memo-uri."
Pentru a vizualiza notele unui canal, tasteaza:
/ms list #canalulmeu list new
Dacă doriţi să vedeţi numai memo-uri necitite, include si cele noi. Puteţi include, de asemenea, o gamă la lista memorandumurilor dvs. De exemplu, dacă ati vrut memorandumuri cu lista de 2-4 şi 7-9 trebuie să tastaţi:
/ms list 2-4,7-9 notele sa vor lista 2, 3 şi 4, şi 7, 8 şi 9.

Read

Opţiunea READ(citiţi) este la fel de importanta. Opţiunea Citeşte lucrează la unison cu lista de optiuni. Cu comanda list(lista), veţi putea vedea o listă de notele dumneavoastră în ordinea in care le aveti. Pe partea stanga, acolo vor fi numere în ordine cronologică (1, 2, 3, etc). În funcţie de cât de multe notele aveti primite, va trebui să utilizaţi aceste numere în consecinţă, pentru a citi memorandumuri dumneavoastră. Dacă aveţi patru memorandumuri noi, acestea ar trebui să fie numerotate jos de la unu la patru. Pentru a citi una dintre aceste, trebuie să tastaţi:
/ms read numar
Pentru a citi un memo tastati:
/ms read 2
Acum, dacă sa întâmplat să citiţi un memorandum şi apoi l-ati şters, acesta se va deplasa în sus pe listă, dacă alegeţi să ştergeţi nota. Deci, dacă sunteţi blocat într-o situaţie în care / ms read 2 nu funcţionează corect, asiguraţi-vă că nu aţi şters o nota anterioară . Se poate s-au mutat mai sus în listă. Puteţi alege, de asemenea, pentru a citi doar ultima notă pe care tocmai aţi primit prin tastarea:
/ms read last
Puteţi alege să cititi doar memorandumurile noi prin tastarea
/ms read new
Sau poate doriţi să citiţi pentru a vedea o serie de note pe care le-aţi primit. Puteţi face acest lucru prin tastarea:
/ms read range
Respectiv, ar trebui să faceti acelaşi lucru într-o situaţie pentru canal prin adăugarea # canal după:
/ms read #canalulmeu option
Opţiunile sunt:
Number - Numar
Range - Gama
Last - Ultimul
New - Noi

Del

Opţiunea Del vă permite să ştergeţi notele astfel încât să puteţi primi mai multe. Dacă ajunge la limita, nu veţi putea primi memorandumuri până când nu ştergeţi pe cele vechi. Sintaxa pentru ştergerea note este:
/ms del #canalulmeu option
Opţiunile sunt:
Number - Numar
Range - Gama
Last - Ultimu
All - Toate
Dacă doriti să ştergeţi notele dvs trebuie sa parasiti, evident, #canalul respectiv.
Dacă aţi citit toate memoriile şi doriti să scapati de ele, puteţi alege să le ştergeţi prin comanda de mai jos:
Pentru un canal:
/ms del #canalulmeu all
Pentru porecla dvs:
/ms del all

Set

SET este opţiunea ce o puteţi utiliza pentru a configura MemoServ personal sau setările de canal. Pentru a configura opţiunile de acest tip:
/ms set option paramettriiDiferitele opţiuni sunt Anunta şi Limita.

Notify

Notice(anunta) este opţiunea careo puteţi utiliza pentru a seta modul în care doriţi să fiti notificat cu note noi. Pentru a face acest tip tastati:
/ms set notify optiune
Opţiunile sunt:
on
logon
new
mail
nomail
off
Dacă alegeţi una din opţiuni, care este implicita, veţi fi notificat de note noi, atunci când Log on, este setat unset / away, şi atunci când acestea sunt trimise la dvs. Opţiunea logon vă anunţă numai atunci când Log on şi unset / away. Daca alegeti off nu veti fi notificati la toate notele.

Limit

Opţiunea Limit vă permite să setaţi ceea ce dvs. sau limita canalului dvs. permite acest memo. Acest lucru înseamnă că, dacă setaţi limita la, un anumit numar, exemplu: cinci, veti putea doar sa primiti cinci memorandumuri la un moment dat. Restul va fi ignorat până când ştergeţi cele pe care le aveti în prezent. Pentru a stabili o limită, de acest tip tastati:
/ms set limit User Option
/ms set limit Channel Option
Opţiunile sunt:
limit
none
hard
Această utilizare a comenzii SET limită este limitata la serviciile de administratori. Alti utilizatori nu pot alege o limită pentru ei înşişi sau un canal in care nu au astfel de privilegii, nu pot elimina limita lor, nu pot stabili o limită peste 20.

Info

Info este o comandă care vă permite pentru a vedea cum MemoServ dvs este configurat. Acesta va afişa toate notele pe care le au, ceea ce inseamna si limita de memo, şi modul în care va fi notificat de note noi. Pentru a vizualiza aceste informaţii tastati:
/ms info #canalulmeu

Check

Opţiunea de verificare vă permite pentru a vedea dacă aţi trimis la un utilizator memo, şi va spune, de asemenea, data şi ora la care ati trimis nota.
Notă: Acest lucru nu funcţionează pentru note trimise pe un canal.
Pentru a verifica dacă un memorandum pentru un utilizator a fost citit, tastati:
/ms check porecla
Exemplu: /ms check Wizzard