Comenzi botserv

Daca vrei sa intri imediat pe chat, apasa alege nickname. Chat Romania IRC iti propune mai multe variante de a intra pe chat-ul nostru: chat kiwi, chat mibbit sau chat mobil

Comenzi botserv Romania

Ce este botserv? BotServ este una dintre piesele care vin cu pachetul de servicii Anope. capacităţile BotServ se concentrează în principal cu gestionarea canalelor si controlul acestora.Mai jos veţi găsi diferite comenzi BotServ , cu explicaţii în profunzime pentru fiecare comanda , şi exemple. /help BS este comanda care vă va duce la opţiuni diferite de comanda, cu o explicaţie privind modul de utilizare a comenzii. /Help BS are câteva secţiuni diferite de a explora. Acestea sunt după cum urmează: BOTLIST, ASSIGN, SET, KICK, BADWORDS, INFO, şi UNASSIGN. Pentru a afla mai multe despre aceste comenzi diferite, trebuie să tastaţi comanda /help bs


Botlist

Botlist este o listă de boti curenta pentru serviciile disponibile în reţea. Suma de boti depinde de reţele, deoarece acestea sunt create de către administratori. Unele reţele au o varietate, în funcţie de ce fel de reţea sunt. Roboţii nu au capacităţi diferite. Singura diferenţă dintre ei este numele lor şi vHost-ul (unii sunt chiar aceiasi).
Lista curenta de boti MIRCzone din data 14/08/2010 se compune din:
Bot list:

BotServ Services@RomaniaChat.eu
ChanServ Services@RomaniaChat.eu
ChatRom ChatRom@ChatOnlineRomania.ro
ChatWEB Bot@www.ChatWEB.ro
Chetuieste Che@www.Chetuieste.ro
Click Click@www.RadioClick.ro
FCSteaua Steaua@Chat-ul.suporterilor
Global Services@RomaniaChat.eu
Hell Hell@Hell.Guard
HostServ Services@RomaniaChat.eu
MemoServ Services@RomaniaChat.eu
MosNicolae Nicolae@mosu.aduce.daruri.multe
NickServ Services@RomaniaChat.eu
OperServ Services@RomaniaChat.eu
Radioclick Radioclick@Radioclick.ro
RoChat Services@Services.Anope
RomaniaChat Chat@www.RomaniaChat.eu
RomaniaIRC Romania@www.RomaniaIRC.com
StatServ StatServ@RomaniaChat.eu
19 boti valabili.
Pentru a vizualiza lista curentă de boti, tastati:
/bs botlist

Assign

Comanda ASSIGN face exact ceea ce spune numele. Ea atribuie un bot de servicii pentru canalul dvs cu condiţia ca acel canal sa fie inregistrat si sunteti fondator al canalului. Dacă doriti sa atribuiti un bot, si porecla dvs este înregistrată, şi sunteţi sigur că sunteţi fondator al canalului, asiguraţi-vă că sunteti identificati sau nu va funcţiona fără a fi identificati. După atribuirea unui bot pe care doriti sa aveti in canalul dvs, aveţi posibilitatea să-l configuraţi pentru a satisface nevoile canalul dumneavoastră.

Pentru a atribui un bot pe canal, tastati:
/bs assign #canalulmeu botname
Exemplu: Poate ai vrut botul cu nick Trivia în canal pentru că este un joc legate de canal.Pentru aceasta, trebuie să tastaţi:
/bs assign #canalulmeu Trivia
Imediat după aceasta comanda acel bot ar trebui să intre pe canalul dvs. Dacă serviciile nu functioneaza momentan, botul va intra pe canal odata ce serviciile sunt online. Din nou, asiguraţi-vă că acel canal este inregistrat, sunteti fondator al canalului, şi sunteti identificati sau nu va funcţiona.

Set

Comanda SET este ceea ce puteţi utiliza pentru a configura bot-ul dvs la nevoile canalului dvs. Sintaxa pentru comanda Set este:
/bs set #canalulmeu optiune

Diferitele opţiuni sunt enumerate mai jos:
Dontkickops
Dontkickvoices
Greet
Fantasy
Symbiosis

Dontkickops

Dontkickops este o setare care împiedică sau permite botului de a da ban operatorilor de pe canal. Includ ops şi halfops. Pentru a configura această setare:
/bs set #canalulmeu dontkickops on|off

Dacă alegeţi să-l porniţi, botul nu va da kick operatorilor de pe canal. Cu toate acestea, dacă cineva foloseşte / CS kick comanda si Symbiosis este On, botul va arata ca dati dvs, und într-adevăr ChanServ va arata ca a facut aceasta comanda. Dontkickops nu împiedică / CS kick. Comanda este frecvent utilizata în canale care au opţiuni Kick stabilite pentru bot pentru a preveni operatorii şi halfops de la obtinerea data pentru spam-ul, flood, sau folosind un cuvânt pe lista badwords.

Dontkickvoices

Dontkickvoices este o situaţie similară cu Dontkickops, cu excepţia că funcţionează şi pentru utilizatori în loc de ops şi halfops.
/bs set #canalulmeu dontkickvoices on|off

Greet

Un salut(GREET) este un mesaj afişat de către botul dvs atunci cand intrati pe un canal cu condiţia să aibă nivelul de acces necesar pentru ca acesta să fie afişate. Această opţiune este utilizată pentru a transforma acest afişaj în cadrul acelui canal sau si pe alte canale unde este prezent botul. Pentru a configura această opţiune tastati:
/bs set #canalulmeu greet on|off

Dacă este pornit, botul va afişa în mod activ salutul de utilizatori care pe care ei le-au setat. Daca este dezactivata comanda, botul nu va mai afişa nimic.

Fantasy

Comenzi Fantasy sunt comenzi rapide, cum ar fi: !op, !deop, !voice, !kick, etcetera, pe care le puteţi folosi în loc de modul de comandă cu / condiţia să aibă opţiunea Fantasy pornita. Pentru a configura această setare, tastati:
/bs set #canalulmeu fantasy on|off

Ar trebui să alegeţi să-l activaţi, veţi putea folosi comenzile Fantasy, dar dacă acesta este oprit, nu veţi putea folosi aceste comenzi.

Symbiosis

Simbioza este o comanda simpla, care permite botului dvs pentru a efectua toate acţiunile care sunt în mod normal efectuate de către ChanServ. De exemplu, dacă utilizaţi / CS kick comanda cu Simbioză set off, va afişa ChanServ lovind utilizatororul. Cu Simbioză(Symbiosis),activata pe bot va arata comanda botul dvs. Botul va efectua schimbări modul,kick, şi va afişa un mesaj de intrare (în cazul în care unul este setat) cu Symbiosis. Opţiunea nu are nici o utilizare legitimă în mod specific, dar este un plus, dacă doriţi să vedeţi dumneavoastră ca botul dvs efectueaza acţiuni în loc de ChanServ. Pentru a configura setarea de acest tip tastati:
/bs set #canalulmeu symbiosis on|off

Kick

Opţiunea pentru Kick BotServ vă permite să configuraţi lovituri(kick) pentru diferite criterii, cum ar fi Bolds, sublinieri(underlines), inundaţii(flood), şi mai multe. Diferitele criterii sunt după cum urmează:
NOTA: Toate acestea au TTB (timplul pana la ban). Dacă doriţi bot de a interzice(da kick) după folosirea a patru greseli, va puteti schimba TTB la numărul 4. Setarea implicită este 3. Dacă setaţi TTB la 0, nimeni nu va fi dat afara de catre bot.
/msg BotServ HELP KICK option

Diferitele opţiuni sunt enumerate mai jos:
Bolds
Badwords
Caps
Colors
Flood
Repeat
Reverses
Underlines

Bolds

Opţiunea Bolds va da kick celui ce foloseste text cu format aldin(bold). În cazul în care utilizatorul are acces sau setarile Dontkickops si Dontkickvoices sunt pornite, utilizatorul nu va lua kick, pentru a activa tastati:
/bs kick #canalulmeu bolds on|off ttb

Badword and Badword list

Opţiunea badwords da kick pentru cuvintele corespunzãtoare identificate în lista de badwords. În mod implicit, lista de badwords este goală. Trebuie să adăugaţi manual in lista de badwords prin tastarea:
/bs badwords #canalulmeu add word(s)
Puteţi adăuga orice cuvant doriti la bot pentru a da kick celui ce foloseste acel cuvant interzis in badwords, chiar fraze. Lista poate deţine treizeci şi două intrări. Pentru a activa kicker în sine, tastati:

/bs kick #canalulmeu badwords on|off
Comanda badwords este frecvent utilizata în canale maturizate şi in ordinea în care sunt necesare. Dacă nu doriţi ca utilizatorii dvs să fie jignit de injuraturi, cu alte cuvinte umilitoare sau fraze, această opţiune ar trebui să-l împiedice sa nu foloseasca un limbaj neadecvat.

Caps

De obicei, atunci cand vorbiti cu tasta CAPS activata,este enervanta pentru unii utilizatori,nu prea este apreciată în canale.Există un kicker pentru Caps, de asemenea, pentru a activa aceasta optiune tastati:
/bs kick #canalulmeu caps on|off ttb min percent

Min este suma minumum de caps (în caractere).Dacă nu specificaţi min sau cat la % sa fie folosit caps, kicker va fi setat la 10 caractere şi 25%. De exemplu, dacă ati vrut să setaţi bot de a da kick la 15 caractere care acoperă 30 de procente a liniei de text total, trebuie să tastaţi:
/bs kick #canalulmeu on 2 15 30%

Colors

Opţiunea Colors da kick utilizatorului care foloseste culorile in mesajele lor. Uneori, fondatorilor nu le place să vada culorile folosite, astfel încât acestea să activeze această opţiune. Există, de asemenea, două moduri pentru faptul că mesajele de bandă sa arate asa(+ S) sau pentru a preveni (+ c), cu culori cu totul. Acest kicker nu este la fel de util ca stabilirea + S + sau c, dar poate fi de ajutor indiferent. Pentru a activa opţiunea de culori, tastati:
/bs kick #canalulmeu colors on|off ttb

Flood

Opţiunea de inundaţii(FLOOD), este probabil cea mai folosita, deoarece este foarte eficienta dacă este setata corect. Acesta da kick/ban dacă flood-ul este detectat pe acel canal.
/bs kick #canalulmeu flood on|off ttb lines secs
TTB a fost acoperit in lansatori precedenti. Lines este suma de linii a utilizatorului. îi este permis să foloseasca cuvinte în valoare pe secunde. Aceasta înseamnă că utilizatorul poate trimite numai suma de linii în perioada de timp stabilită (în secunde), sau vor primi kick. Perioadă de timp şi numărul de linii vor determina modul în care utilizatorul este probabil dat afara de pe canal(kick). Cea mai mare perioada de timp şi cel mai mic număr de linii va duce seta botul sa dea kick mai des. Dacă aţi setat bot-ul pentru a da kick în cinci linii de 30 de secunde, ceea ce înseamnă că utilizatorul va fi capabil doar să tasteze cinci linii într-un interval de 30 de secunde înainte ca acestea sa fie în măsură să tasteze mai mult vor fi dati afara (kick sau ban). Este recomandat să alegeţi setările proprii.

Repeat

Opţiunea de repetare va da kick/ban pentru cuvinte consecutive repetate, fraze sau propoziţii. Pentru a activa această opţiune, tastati:
/bs kick #canalulmeu repeat on|off ttb num
Num se referă la numărul de cuvinte repetate, fraze sau propoziţii trebuie să va repetati pentru ca bot-ul să ia măsuri. Acesta este o alta minunata optiune de prevenire spamu-lui. Num va fi setat la trei, dacă nu este specificat altfel.

Reverses

Reverses(inverseaza) nu este folosit de multe ori, dar în cazul în care utilizatorii fac abuz de el şi doriţi sa-i împiedice, puteţi seta opţiunea de reverses la /kick /ban. Pentru asta tastati:
/bs kick #canalulmeu reverses on|off ttb

Underlines

Opţiunea subliniază(underlines) da kick oricarui mesaj care conţine orice caracter subliniat. Pentru asta tastati:
/bs kick #canalulmeu underlines on|off ttb

Badwords

Badwords este o opţiune în cazul în care aveţi posibilitatea să gestionaţi lista dvs de cuvinte rele. Cu această setare, puteţi adăuga, şterge, cauta, sau chiar sa folositi comanda CLEAR pentru a sterge toate cuvintele din lista . Dacă doriţi să adăugaţi un cuvânt la lista, tastati:
/bs badwords #canalulmeu add cuvantulinterzis single|start|end
Dacă specificaţi o singură lovitură va fi emisa numai dacă utilizatorul spune întregul cuvânt. Dacă cuvantulinterzis este specificat, o lovitură va fi emisa în cazul în care utilizatorul spune un cuvânt care începe cu acest cuvânt mentionat. În cazul în care scopul este specificat, utilizatorul va fi dat afara prin kick/ban în cazul în care utilizatorul spune un cuvânt care se termină in acel cuvant interzis.

Comanda Del elimină intrări în lista de badwords. Aveţi posibilitatea să ştergeţi-le tastând:
/bs badwords #canalulmeu del cuvantulinterzis

Sau prin intermediul numerelor de intrare. Numerele de intrare sunt pentru cuvinte apar în lista badwords. Pentru a vizualiza lista, tastati:
/bs badwords #canalulmeu list

Folosind această comandă va afişa întreaga listă de cuvinte. Dacă doriţi să afişaţi pe un anumit interval de înregistrări, adăugaţi gama de la sfârşit. De exemplu, dacă ati vrut să se vadă intrările doar 2-5 şi 9-12, trebuie să tastaţi:
/bs badwords #canalulmeu list 2-5,9-12

Puteţi utiliza, de asemenea, comanda Del pentru a şterge intrarea specifica ce variază mai degrabă in cuvinte individuale sau folosind comanda Clear pentru a elimina întreaga listă. Pentru a goli lista în întregime, trebuie să tastaţi:
/bs badwords #canalulmeu clear

Info

Comanda Info poate fi folosita pentru a afişa informaţii de servicii canalului sau bot-ului. Această comandă este de a verifica informatii despre botul respectiv.
/bs info botname

Veţi primi fie un răspuns de la BotServ oferindu-vă informaţiile specificate de bot sau un răspuns care vă spune ca acel bot nu există. Dacă nu specificaţi un bot de pe botlist (/ BS botlist), acesta nu va arata nici o informaţie.
Exemplu: /bs info Click
Information for bot Click:
Mask: Click@www.RadioClick.ro
real name: Click
Created: Oct 11 20:31:57 2012 CEST (7 years, 59 days, 20 hours, 55 minutes ago)
Options: None
Used on: 5 channel(s)
#Cluj #Scrabble #Serious #RadioClick #AdultChat

După cum puteţi vedea, va obţine unele informaţii cu privire la bot Click. Aceasta vă spune hostmask de bot, numele real, data la care a fost creat, optiunile care le are setate(numai IRCopii ), şi pe cate canale sunt adaugati.

Următoarea comandă este utilă pentru informaţiile pe care le-ati stabilit(setat) in canalul dvs.

/bs info #Romania
(17:23) -BotServ- Information for channel #Romania:
(17:23) -BotServ- Bot nick: RomaniaChat
(17:23) -BotServ- Bad words kicker: Enabled
(17:23) -BotServ- Bolds kicker: Disabled
(17:23) -BotServ- Caps kicker: Disabled
(17:23) -BotServ- Colors kicker: Disabled
(17:23) -BotServ- Flood kicker: Disabled
(17:23) -BotServ- Repeat kicker: Enabled (3 times)
(17:23) -BotServ- Reverses kicker: Disabled
(17:23) -BotServ- Underlines kicker: Disabled
(17:23) -BotServ- Italics kicker: Disabled
(17:23) -BotServ- AMSG kicker: Disabled
(17:23) -BotServ- Options: Greet, Fantasy

După cum puteţi vedea din exemplul de mai sus puteti verifica exact ce setare aţi setat pe canalul dvs.

Unassign

Unassigning un bot de IRC din retea care e connectat pe canalul setat de dvs, poate iesi de pe #canal prin comanda de mai jos:
/bs unassign #canalulmeu
Acest lucru va face ca bot-ul de pe canalul tau sa paraseasca canalul.Cei mai mulţi utilizatori preferă comenzi rapide de aceea au nevoie de un bot pe canal.